Büyükşehir ile tarlalar bereketleniyor
BÜYÜKŞEHİR İLE TARLALAR BEREKETLENİYOR
– BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, NİLÜFER VE MUDANYA’NIN MUSTAFAKEMALPAŞA’DAKİ 200 ÜRETİCİYE DE 5 TON İTALYAN ÇİMİ TOHUMU DAĞITTI
Kırsal kalkınmayı güçlendirmek ve üretimi teşvik etmek amacıyla her alanda çiftçiye destek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yem Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 200 üreticiye 5 ton İtalyan çimi dağıttı.
Büyükşehir, üreticinin yanında
Bursa’da fide-fidan temininden kaliteli üretimin sağlanmasına, ekipman desteğinden yüzde yüz hibeli mazot dağıtımına kadar her konuda çiftçinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ve Mudanya ilçelerinin ardından Mustafakemalpaşa ilçesindeki 200 üreticiye de 5 ton İtalyan çimi tohumu dağıttı.
Hayvancılığa büyük destek
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) ve Mustafakemalpaşa Belediyesi işbirliğiyle yürütülen ‘Yem Bitkileri Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında tohumlar yüzde 70’i hibeli olarak üreticiye teslim edildi. Yüksek verim ve yüksek besin değerine sahip olan İtalyan çimi, hem bitkisel üretime hem de hayvancılığa büyük katkı sağlıyor. Ekildikten kısa süre sonra biçilip tekrar sürgün veren İtalyan çimi, yılda 3–5 defa biçilerek çiftçiye ekonomik anlamda avantaj sağlıyor. Yeşil yem, silaj ve kuru ot olarak da değerlendirilen İtalyan çimi, kış aylarında da kaliteli yem temini sağlıyor.
“Üretimi desteklemeye devam ediyoruz”
Dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, damla sulama borusundan sıvı gübreye kadar birçok alanda üreticiye destek verdiklerini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in kırsal kalkınmaya ve üretici gelirlerinin artırılmasına büyük önem verdiğini anlatan Saldız, “Mustafakemalpaşa, Bursa tarımının ve üretiminin kalbidir. Bu bilinçle üretimi desteklemeye devam ediyoruz. Üretim için atılan her adım, Bursa’ya ve Türkiye’ye güç katmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak üretici maliyetlerinin düşmesini, nadasa bırakılan toprakların yeniden canlandırılmasını istiyoruz. Projenin hayırlı olmasını, sezonun bereketli geçmesini diliyorum” dedi.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, ilçedeki hayvancılığın gelişmesi ve üreticinin üzerindeki yükün hafifletilmesi için hayata geçirilen projenin hayırlı olmasını dileyerek, Büyükşehir Belediyesi’ne ve HAGEL’e katkılarından dolayı teşekkür etti.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ