DOSAB’dan BUTEKOM Ziyareti

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi ziyaretinde sanayide katma değeri artıracak iş birliği olanakları değerlendirildi. DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kutlualp ve heyeti, BUTEKOM Genel Müdürü Murat Kurtlar’ın ağırlamasında merkezin kompozit ve tekstil mükemmeliyet merkezleri başta olmak üzere ileri teknoloji laboratuvarlarını inceledi.

AR-GE ve İnovasyonun Önemi konulu konuşmada, küresel rekabette başarılı olmak için artık üretim miktarının ötesinde akıllı ve katma değeri yüksek ürünler üretmenin gerekliliği vurgulandı. Sanayiciler olarak bilgi, tasarım ve teknoloji ile ürün başına değer artışı sağlanması gerektiği belirtildi. BUTEKOM’un sanayicilerin dönüşüm yolculuğunda rehber ve çözüm ortağı olarak rol üstlendiğine dikkat çekildi. DOSABSİAD üyelerinin bu değerli imkanlarla daha sık buluşarak teknoloji yoğunluğunu ve nitelikli üretim gücünü artırması hedeflendi. Ayrıca mevcut altyapı ve sanayi tecrübesinin birleşmesiyle dijitalleşme, sürdürülebilir malzemeler ve verimlilik odaklı somut projeler hayata geçirileceği ifade edildi.

Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilirlik çerçevesinde yürütülen çalışmalar, laboratuvar düzeyinin ötesinde sanayi süreçlerine entegre edilerek yeşil dönüşüm ve verimlilik artışına katkı sağlıyor. Hedef, üretimdeki liderliği teknoloji ve inovasyon gücüyle pekiştirmek olarak belirlendi.





