Aziz Panteleimon’da Güzün Ezgileri

Opera Dinletisi Gölyazı’da Akşamı Büyüledi
Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl ikinci kez düzenlediği Türk ve uluslararası repertuardan seçkin arya ve düetlerin sergilendiği etkinlik, Gölyazı’daki tarihi Aziz Panteleimon Kilisesi’nde ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Soprano Bengisu Yaman ile çok yönlü piyanist Tutu Aydınoğlu’nun bir araya geldiği gece, Verdi, Puccini, Rossini ve Bizet gibi büyük bestecilerin eserlerini kapsayan geniş bir repertuvarla sunuldu.

Güçlü yorumu ve etkileyici sahne sunumuyla Bengisu Yaman ve usta eşlikçisi Tutu Aydınoğlu, dinleyicileri salonu dolduran bir sanat şölenine taşıdı. Programda yer alan arya ve düetler, dinleyenleri müziğin büyülü dünyasında yolculuğa çıkardı. Özellikle Cemal Reşit Rey’in “Güneşli Manzaralar” adlı eserinden piyano solo performansı, Türk müziğinin güzel örneklerinden birini sahneye taşıdı.

Etkinliğin sonunda Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nurgül Işık, sahneye çıkarak sanatçıları tebrik etti ve günün anısına hediye takdim etti.







