Bursada ‘Kim Var?’ Sanat Etkinliğine Yoğun İlgi

Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu’nda Sanat ve Barış Vurgusu
Programa katılanlar arasında il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve sanatseverler bulundu. Etkinlik öncesinde fuaye alanında sergilenen resimler, savaşların yarattığı yıkıma karşı barış ve insanlık temalarını öne çıkararak ziyaretçilerden olumlu tepkiler aldı.

Program, salondaki protokolün katılımıyla başladı ve saygı duruşu ile istiklal marşıyla sürdürülerek günün anısına vurgu yaptı. Öğrencilerin sahnelediği kısa tiyatral gösteriler, farklı sanat dallarını bir araya getirerek geceye bütüncül bir atmosfer kazandırdı. Böylece eğitim gören öğrencilerin sahne deneyimi kazanması ve sanatsal becerilerini geliştirmesi hedeflendi.
Canlı performanslar arasında Yücel Arzen Hacıoğulları ile öğretmen ve öğrencilerin birlikte hazırladığı tiyatral canlandırmalar öne çıktı. Ayrıca konserde şu eserler seslendirildi: Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü, Kaldırımlar, Şarkımız Bizim ve Mansur ile Utansın; Abdurrahim Karakoç’un İncitme; Yahya Kemal Beyatlı’nın İslam’ın Son Ordusu eserleri. Program, sanatçının “Korkmuyoruz” adlı eserinin yorumu ile coşkulu bir finalle noktalandı.
Etkinlik sonrası değerlendirme yapan il milli eğitim müdürü, bu tür çalışmaların öğrencilerin özgün yeteneklerini görünür kıldığını belirtti. Ayrıca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin estetik ve değer temelli eğitim yaklaşımına vurgu yaparak, gençlerin sanata dokunan her adımının önemli olduğuna dikkat çekti: “Gençlerimizin sanata dokunan her adımı bizim için bir kazanımdır.”

Etkinliğe katkı verenlere teşekkürler sunuldu ve günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Bu tür etkinlikler, sanatın birlik ve dayanışma duygusunu güçlendirmeyi amaçladı.




