Bursa’da Deprem Oldu mu?

Balıkesir Sındırgı’da 4.5 büyüklüğünde deprem ve artçı sarsıntılar
18:11 sularında Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen deprem, çevre illerde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın açıkladığı bilgilere göre deprem, yer yüzeyine yakın bir derinde kaydedildi ve çevre illerde kısa süreli paniğe yol açtı.
İlk belirlemelere göre büyüklüğü 4.5 olan sarsıntı, yaklaşık 11.58 kilometre derinlikten oluştu. Deprem Bursa, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere pek çok ilde hissedildi. Yetkililer, şimdilik can kaybı ya da ciddi yapısal hasar bildirilmediğini açıkladı; ekipler saha taramalarını sürdürürken, vatandaşlar güvenli alanlarda kalmaya dikkat etti.

Depremin ardından artçı sarsıntılar meydana geldi. 19:56’da 3.7 büyüklüğünde ve 9.75 kilometre derinlikte, 19:58’de ise aynı büyüklükte ve 5.89 kilometre derinlikte iki artçı kaydedildi. Uzmanlar, bölgede artçı sarsıntıların belli bir süre daha devam edebileceğini belirtiyor.
AFAD ve Kandilli, vatandaşları paniğe kapılmamaları ve resmi kaynaklardan gelen bilgilere yönelmeleri konusunda uyardı. Bölgedeki hasar taramaları ve güvenlik önlemleri sürüyor.
Kaynaklar: AFAD, Kandilli Rasathanesi




