Orhaneli’nin turizm potansiyeli Bursa’yı gülümsetecek

7 MART 2026

ORHANELİ’NİN TURİZM POTANSİYELİ BURSA’YI GÜLÜMSETECEK
– BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 17 İLÇEDE DÜZENLEDİĞİ İFTAR PROGRAMLARI, VATANDAŞLARA RAMAZAN AYININ PAYLAŞMA DUYGUSUNU YAŞATIYOR.

BURSA –

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Orhaneli ilçesinde düzenlediği iftar programına katılan Başkan Mustafa Bozbey, dağ yöresine ayrı bir önem verdiklerini belirterek, “Dağ yöresi gülümserse, Bursa’nın tamamı da gülümser” dedi.

Ramazan ayının manevi iklimini düzenlediği programlarla kentin farklı noktalarında vatandaşlara yaşatan Büyükşehir Belediyesi, iftar programlarına Orhaneli ilçesiyle devam etti.

Orhaneli Kapalı Spor Salonu’ndaki programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Masaları tek tek gezen Başkan Mustafa Bozbey, Orhanelililerle sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi. Akşam ezanının okunmasıyla vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı.

“DÖRT DAĞ İLÇESİNİ NİTELİKLİ HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ramazan bereketini ve huzurunu paylaşmaya ve aynı sofralarda buluşmaya devam ettiklerini ifade etti. Göreve geldikleri günden itibaren dağ yöresine ayrı bir önem verdiklerini anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Dağ yöresi bugüne kadar dışlandı ve kabul edilmedi. Bu anlayışı kabul etmeyen birisi olarak bölgeye ayrı bir önem veriyorum. Dört dağ ilçesini nitelikli ve talep gören bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanların yanında olmaya devam edeceğiz. Dağ yöresinin güzel insanları bunu hak ediyor” diye konuştu.

“HALKIMIZIN MUTLU VE HUZURLU YAŞAMASI İÇİN SAHADAYIZ”
Ramazan ayının halden anlamayı, aynı ekmeği, suyu ve duayı paylaşmanın değerini hatırlattığını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, Ramazan boyunca 17 ilçede dayanışmanın ve paylaşmanın örneğini yaşadıklarını vurguladı. Birçok ihtiyaç sahibinin derdine derman olmak kendilerini adadıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak dağ ilçelerimizdeki muhtarlarımızdan gelen talep ve önerileri değerlendirerek halkımızın mutlu ve huzurlu yaşaması için sahada çalışıyoruz. Dağ yöresi gülümserse, Bursa’nın tamamı da gülümser. Orhaneli’nin turizm potansiyeli de bizim için önemli. Önümüzdeki süreçte Orhaneli’nin bu yönünü ele alan hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz. Hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Orhaneli İlçe Başkanı Yusuf Tosun da iftar sofrasında Orhanelililerle buluşmalarını sağlayan Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür ederek Ramazan’ın kardeşlik ve huzur getirmesini temenni etti.

İftar programının ardından Başkan Mustafa Bozbey ve beraberindekiler, Beyce Kıraathanesi’ni ve CHP Orhaneli İlçe Başkanlığını ziyaret etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara çiçek veren Başkan Mustafa Bozbey, ziyaretlerde ilçede gerçekleştirilen çalışmaların ve projeleri de değerlendirdi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu