Bozbey’in Gözaltı Skandalı İddiaları Yeniden Gündemde

57 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, örgüte üye olma, rüşvet, aklama ve imar kirliliğine sebep olmak suçlarından gözaltı işlemleri gerçekleştirildi. Söz konusu gelişme kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Gazeteci İsmail Saymaz’ın geçmişte ortaya attığı iddialar, süreçle birlikte yeniden gündeme geldi. Saymaz, belediye başkanlarının yandaş ve akraba üzerinden yönetim kurma girişimlerinde bulunduğunu savundu ve Bursa örneğini işaret etti. İddialar arasında belediye başkanının yeğenini kritik bir şirketin başına atama yönündeki girişimi de yer aldı. Tavrın değiştiği, atamaların engellenmiş olduğu belirtilirken, iddialar sadece bu konuyla sınırlı değildir.
Başkanın yakın akrabalarının çeşitli görevlere getirildiğine dair iddialar da dile getirildi. Nilüfer Belediyesi’nde daha önce müdürlük yapmış olan bir kişinin bu süreçte de benzer atamalara konu olduğu ileri sürüldü. Bu bağlamda, eski kadro ile yeni görevler arasındaki bağlantıların da tartışıldığı ifade edildi.
Gelişmelerle ilgili ayrıntılar çeşitli kaynaklarda yer almaya devam ediyor.




