Bursada Görme Engelli Sporcular İçin Canlı Radyo Tiyatrosu Sahnelendi

Canlı Radyo Tiyatrosu ile Farkındalık

Nilüfer ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikte görme engelli sporcular için farkındalık ve destek amacıyla bir radyo tiyatrosu sahnelendi. Bursa Balat Lions Kulübü ve Inner Wheel Bursa öncülüğünde organize edilen programda, yazar Ayşe Alagöz Jones tarafından kaleme alınan ve profesyonel kadro ile seslendirilen Eyvah Kocamın Bir Astroloğu Var! oyunu izleyicilere canlı bir deneyim sundu. Etkinlikte radyo tiyatrosu geleneğini yaşatma amacı öne çıktı ve katılımcılar büyük beğeni gösterdi.

BUGES (Nilüfer Görme Engelliler Kulübü) Genel Koordinatörü Ali Genç, “Bizden olan bir hikayeyi yaşadık. Türkiye’de ilk kez böyle bir çalışma gerçekleştirildi. Oyunun kahramanı, kulübün sporcularından biri. Onun Amerika’ya gidiş hikayesi canlandırıldı. Bu proje bizimle yakından ilgili” ifadelerini paylaştı.

Oyunun yazarı Ayşe Alagöz Jones ise Nihal’in BUGES’in ilk sporcularından biri olduğunu, hayallerinin peşinden giderek New York’ta master eğitimini tamamladığını belirterek, “Görme engelli bir arkadaşım için yazdım. Onun başarısı benim için gurur kaynağı oldu. Amerika’daki eğitimine destek verdik. Gönüllü arkadaşlarımla bu oyun sayesinde onun master yapmasına katkıda bulunduk. Okumayı da gerçekleştirerek bu projede yer almaktan mutluyum” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu