Bursa Nilüfer’de Atıl Araziler Bereketleniyor

Nilüfer Belediyesi, Kadriye Mahallesi’nde kurduğu ahududu bahçesinin ardından bu yıl 1,5 dönümlük alanda 400 adet böğürtlen fidanı dikti. Teraslama yöntemiyle eğimli arazileri tarıma kazandıran proje, bölgenin verimli topraklarını alternatif bir ekonomik değere dönüştürüyor ve çiftçinin farklı üretim imkanlarına erişimini destekliyor.

Bursa Nilüfer’de Atıl Araziler Bereketleniyor

Çiftçi için örnek hareket
Proje, bölge tarımı için önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Nilüfer Belediyesi olarak üreticilere klasik tarım kalıplarının dışına çıkma konusunda rehberlik edildiğini vurgulayan yetkililer, berry türü bitkilerin üretimine odaklandıklarını belirtti. Geçen yıl ahududu üretiminin başlatıldığı projede, bu yıl böğürtlen üretimine geçildi. Beklenen sonucun bereketli bir sezon olması ve çiftçilere yeni bir gelir kapısı açması temenni ediliyor.

Bursa Nilüfer’de Atıl Araziler Bereketleniyor

Yerel yönetimin tarımsal çalışmaları
Köyde yürütülen tarımsal faaliyetlerden memnuniyet ifade ediliyor. Atıl duran dağlık arazilerin belediye eliyle işlenerek ekonomiye kazandırılması, köylü için önemli bir gelir kaynağı olacağına işaret ediyor. Meyve veriminin üçüncü yıl itibarıyla tam kapasiteye ulaşması öngörülüyor. Gelecek dönemde Bektaşi ve Frenk üzümü gibi farklı alternatif ürünlerin denemelerinin de sürdürülmesi planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu