Payitahttan Payitahta Bursa’da Öğretmenlerle Buluştu

İstanbul ve Bursa arası öğretmen buluşması

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde düzenlenen etkinlikte öğretmenlere özel bir buluşma gerçekleştirildi. Programa katılanlar arasında il müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenler bulundu. 25 Nisan 2026 Cumartesi günü Hamidiye Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılış konuşması, eğitimci-yazar Dr. Şaban Kızıldağ tarafından yapıldı ve “Mazeret Yok! Çıkış Var! Lider Öğretmen” başlığıyla sürdü. Konuşmada öğretmenliğin dönüştürücü gücü, liderlik ve eğitimde motivasyon üzerinde duruldu. Katılımcılara teşekkür belgeleri sunuldu.

İstanbul ve Bursa arası öğretmen buluşması

Etkinlik kapsamında farklı salonlarda eş zamanlı atölyeler gerçekleştirildi. Küçük Prens atölyesi, Tabiat atölyesi, Doğayla bağ kurma, Eğitim filmi okuması, Nezaket Zarafet ve Hitabet atölyesi, Deneysel tarih atölyesi ile Sosyal medyada doğru ve etkili dil kullanımı gibi konulara odaklanıldı.

İstanbul ve Bursa arası öğretmen buluşması

Bursa Öğretmen Akademileri, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönemde pilot uygulamanın yer aldığı 14 ilden biri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. 2025-2026 eğitim öğretim yılı birinci döneminden itibaren Edebiyat, Biyografi, Müzik, Şehir ve Kültür, Doğa ve Spor ile Düşünce olmak üzere altı ana başlık altında çalışmalar devam etmektedir. Bu akademiler aracılığıyla öğretmenler, edebiyat ve eleştirel düşünme gibi alanlarda gelişim fırsatları buluyor; şehir kültürü ve doğa temelli öğrenme deneyimleriyle zenginleşiyor.

Etkinlik, öğretmenler arasındaki mesleki dayanışmayı güçlendirmek, bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmak ve mesleki gelişime katkı sunmak amacıyla planlandı. Tüm katılımcıların katılım belgelerini almasının ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu