Bursa Yenişehirliler Doğa Yürüyüşünü Sevdi

Yenişehir Belediyesi sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve ilçenin saklı doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla başlattığı doğa yürüyüşleri büyük ilgi gördü. Etkinliğe Yenişehir Kaymakamı Ümit Altay, Belediye Başkanı Ercan Özel ve 222 doğasever katıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla Kıblepınar bölgesinden başlayan yürüyüş, orman yolları ve muhteşem manzaralar eşliğinde devam ederek 15 kilometre 800 metrelik parkuru tamamladı.

Yürüyüşün mola noktası Müşküle Mesire Alanı’nda katılımcılara sucuk ekmek ikram edildi. Yaş skalası 6 ile 73 arasında değişen katılımcılar, aynı tempoda yürüyerek doğanın birleştirici gücünü deneyimledi. Etkinlik Süleymaniye Mahallesi’nde sona erdi.
Gençlik Kampı İçin Hazırız Etkinliğin ardından konuşan Belediye Başkanı Özel, katılımın giderek arttığını belirtip, her etkinlikte daha çok kişinin bir araya geldiğini ifade etti. İznik ve İnegöl gibi çevre ilçelerden gelen doğaseverlerle, Kıblepınar Mahallemizde başlayan yürüyüşün İznik Gölü ve ormanlık alanların huzurlu atmosferiyle Süleymaniye Mahallesi’ne kadar sürdüğünü kaydetti. Ailelerin birlikte paylaştığı bu birlik ve beraberlik ortamının çok kıymetli olduğunun altını çizdi. Başkan Özel, gelecek etkinliğin Haziran ayının ikinci haftasında gençlik kampı olarak gerçekleştirileceğini söyledi.







