Bursaspor Teknik Direktörü_transfer takvimini açıkladı

Mustafa Er ile Yeni Sezon Planları

Bursaspor teknik direktörü Mustafa Er, düzenlediği basın toplantısında gelecek sezon için planlarını paylaştı. Sözleşme konusuna netlik getiren tecrübeli teknik adam, transfer stratejisinden Vakıfköy projesine kadar merak edilen sorulara yanıt verdi.

İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde yapılan toplantıda 21. haftada görevi devralan Er, 14 maçta 36 puan toplayarak takımını şampiyonluğa taşıdığını hatırlattı ve başarının sırrını aile ortamı ve disiplin olarak tanımladı.

Sözleşme konusunda yapılan görüşmelerin sonuçlandığını ifade eden Er, “Başkanımız ve yönetimle oturduk; devam edeceğiz. Çalışmalarımıza ara vermeden başladık ve sorun olmayacağını düşünüyorum.” dedi.

Transfer takvimiyle ilgili olarak, kampın tam kadrola başlammasını hedeflediklerini söylediu: “Haziran’ın 25’ine kadar tüm transferlerin bitmesini ve kampa eksiksiz girilmesini amaçlıyoruz. Yönetimle ortak bir havuz oluşturduk; maddi yükümlülüğü kulübü zorlamadan, oyun planımıza uygun 5–6 oyuncu üzerinde yoğunlaştık. Yabancı kontenjanında ise öncelikle 5 ismi değerlendireceğiz.”

Vakfköy projesinin uzun vadeli merkezi olduğuna vurgu yapan Er, kalıcı bir yapı kurmayı hedeflediklerini belirtti. “Vakfköy’ün merkezde olması ve yaklaşık 15–16 tecrübeli ile 25 yaş altı genç oyuncu havuzunun oluşturulması, satılabilir bir yapı kurmaya yöneliktir. Ocak ayında bir sonraki sezonun transferini planlayan bir kulüp olmayı hedefliyoruz.”

Savunmaya yönelik çalışmalara değinen Er, takımın savunmasını santrafter başlayacak şekilde yapılandırdıklarını söyledi. Görüntülü analizlerle hataları gösterdiklerini ifade eden teknik adam, “Top rakibe geçtiğinde herkesin savunma yapacağını benimsettiğimiz bir sistem kurduk. 14 maçta 4 gol, tesadüf değil, sistemin bir sonucudur.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu