Türkiye KFOR Komutanlığını İkinci Kez Devraldı

KKTC Basın Bildirimi

Millî Savunma Bakanlığı Türkiye, uluslararası barış ve istikrar için yürüttüğü katkıları sürdürüyor. NATO’nun Kosova Misyonu (KFOR) çerçevesinde ihtiyat taburu, 25-26 Eylül 2025’te Kosova’ya ulaştı ve 1 Ekim’den itibaren 4. kez üç ay süreyle görevi devraldı.

KKTC Basın Bildirimi

Türkiye, 3 Ekim’de düzenlenecek törenle KFOR Komutanlığı’nı ikinci kez İtalya’dan devralacağını, bugün Kosova’da gerçekleştirilen basın toplantısında duyurdu. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ile Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, görevin NATO ve BM kararlarına uygun, tarafsız ve şeffaf biçimde yürütüleceğini belirtti.

SENEGAL’e DENİZ KARAKOL DESTEĞİ Bakanlık toplantısında Afrika ülkelerinin huzuru için gösterilen çabalar da vurgulandı. Senegal’in talebi üzerine 1 Ekim’den itibaren Dakar’a intikal eden bir deniz karakol uçağı, Senegal Silahlı Kuvvetleri’ne arama-kurtarma ve deniz gözetimi konularında eğitim verecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu