Minik Sürücüler Trafik Bilinciyle

Çocuklar Trafik Bilinciyle Tanışıyor

Ankara Halkının güvenli ulaşımı için gerçekleştirilen eğitim çalışmaları sürüyor. ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Sinyalizasyon Altyapı Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte Keçiören 19 Mayıs İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri, uzman eğitmenler eşliğinde trafik işaretleri, ışıkları, şeritler ve trafikte dikkat edilmesi gereken kurallarla ilgili bilgiler aldı.

Çocuklar Trafik Bilinciyle Tanışıyor

Theoritik bilgilerin ardından çocuklar, Kurtuluş Parkı Trafik Eğitim Merkezi’ndeki pistte kendilerine ayrılan akülü arabalarla sürüş deneyimi yaşadılar.

Çocuklar Trafik Bilinciyle Tanışıyor

Çocuklarda Trafik Bilinci Oluşturmayı Hedefliyoruz ABB Trafik Eğitim Merkezi sorumlusu Selda Kankan, programla ilgili şöyle konuştu: “Okulların açılmasıyla birlikte eğitimlerimiz başladı. Çocuklarımız burada hem uygulama yapıyor hem derslerini öğreniyor. Bu çalışmayla trafikte güvenli davranışlar geliştirmeyi amaçlıyoruz. Çocukların eğlenerek öğrenmesi bizi mutlu ediyor.”

Çocuklardan Gelen Yüzler Gülüyor Programda yer alan öğrenciler memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi: ‟Eğlenceliydi, kırmızı ışıkta durmayı öğrendim ve araba sürmeyi denedim.” ‟Kuralları öğrendim, çok eğlendim.” ‟Ders yaptık, arabaları park ettik.” ‟Trafik kurallarını öğrendim ve arabalar da çok eğlenceliydi.”

Çocuklar Trafik Bilinciyle Tanışıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu