Bursa Rotaract’tan Cumhuriyet Yolu Projeleriyle Anlamlı Etkinlikler

BURSA Rotaract Kulübü, gençleri bilinçli, üretken ve topluma katkı sunan bireyler olarak sorumluluk almaya teşvik eden Cumhuriyet Yolu Projeleri kapsamında anlamlı çalışmalar yaptı. 30 Ağustos 2025’te, özel gereksinimli bireyler için bir tuval boyama etkinliği düzenlendi. BUSEV Bursa Serebral Palsili Bireyler Derneği ile yürütülen bu çalışmada sanatın birleştirici gücü öne çıktı; Zafer Bayramı coşkusu paylaşılırken katılımcılar üretmenin ve birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadı. Proje süreci boyunca kulüp, BUSEV ailesine teşekkürlerini iletti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ise kulüp üyeleri Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi – Kaplıkaya yerleşkesinde huzurevi sakinleriyle buluştu. “Cumhuriyetin İzleri” temalı program kapsamında verilen bez çanta baskı atölyesi, Cumhuriyetin mirasının kuşaklar arası paylaşımını güçlendirdi. Kulübün amacı, Cumhuriyetin değerlerinden ilham alarak topluma hizmet etmeyi sürdürmek ve milli günlerde de bu misyonu devam ettirmekti.

Proje serisinin devamında 23 Nisan ve 19 Mayıs tarihlerinde de topluma fayda sağlayan etkinlikler planlanıyor. Başkan Beyza Temiz, projelerin gençlerin sorumluluk bilincini güçlendirdiğini vurguladı ve “Cumhuriyetin değerlerini hatırlamanın ötesinde günlük yaşama aktarmak istiyoruz. 30 Ağustos ve 29 Ekim’de gerçekleştirdiğimiz çalışmalar dayanışmayı, üretimi ve paylaşımı yeniden hissettirdi.” dedi. Temiz, huzurevi ziyareti ve iş birliğiyle yürütülen etkinliklerin önemine dikkat çekti ve 23 Nisan ile 19 Mayıs’ta da topluma dokunan çalışmalarla Cumhuriyet Yolu’nu sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.



