Bursa’da Avrupa Kentleri Buluşması

İspanya Barçelona’da Dünya Metropol Zirvesi Başladı

Avrupa Metropol Forumu’nun (EMA) yöneticileri, dünya metropollerinin konut krizi, kapsayıcı hareketlilik, iklim uyumu, dijital dönüşüm ve su yönetimi gibi öncelikli alanlarda ortak çözümler geliştirmek üzere Barçelona’da bir araya geldi. Zirvenin ana teması küresel ölçekte kentleri etkileyen konut krizi olurken, su yönetimi ile dijitalleşme ve yapay zeka konuları da alt başlıklar olarak ele alınıyor.

2026’da EMA Forumu’nun Bursa’da yapılması yönünde karar alındı. Forumun 2026 yılı ev sahipliği konusunda yapılan görüşmelerde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

İspanya Barçelona’da Dünya Metropol Zirvesi Başladı

Siyasi Temsilcilerle Üst Düzey Toplantı başlıklı oturumda Marmara Bölgesi’nin metropol ölçeğinde karşılaştığı sorunlar ve çözümler tartışıldı. Zirvenin ikinci gününde ‘Metropol yönetimi ve konut politikaları’ temasıyla düzenlenen açılış programında Marmara Bölgesi’ni temsil eden konuşmacılar, bölgenin Türkiyeyle ve uluslararası düzeydeki önemine vurgu yaptı.

Toplantıda, konut krizi, iklim riskleri, dijital uçurum ve sosyal eşitsizlikler gibi konular ortak vizyonla ele alındı. Türkiye’nin dördüncü büyük metropol kenti olarak Marmara Bölgesi’nin konumu ve önemine değinildi.

Birlikte hareket etmek zorunluluk haline geldi ifadesiyle, kentlerin konut güvenliği, afetlere dayanıklı yaşam alanları ve kapsayıcı kalkınma hedefleri ön planda tutuldu. Bölgesel dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiği kaydedildi.

Gelecek EMA Forum’una Bursa’da ev sahipliği yapma mesajı ile Marmara’nın kalbi olan bölge, ortak düşünce ve üretim bloklarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bir sonraki EMA Forumu’nun Bursa’da gerçekleştirilmesi için duyulan hazır olmanın altı çizildi.

İspanya Barçelona’da Dünya Metropol Zirvesi Başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu