Bursa’da Şiddetsiz Adımlar

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliği
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi, Osmangazi ile Nilüfer Kent Konseyleri Kadın Meclisleri ile ortaklaşa düzenledikleri farkındalık yürüyüşüne katılım gösterdi. Yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi’nden Ulu Çarşı girişine kadar sürdü ve kadınlar şiddete karşı duruşlarını sloganlarla ortaya koydu.

Etkinlikte Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Derya Şimşek Aksakal, “Kadına yönelik şiddetle mücadele; kadınların eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşama hakkını savunmaktır. Şiddetsiz bir yaşam için, adalet ve eşitlik için sokaktayız. Bugün de bir kez daha ilan ediyoruz: Bir kişi daha eksilmeyecek. Erkek şiddetine boyun eğmeyeceğiz. Haklarımızdan ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini paylaştı.
Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Baysal ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Tülin Demir ise kadınların maruz kaldığı şiddet ve eşitsizliğe vurgu yapan konuşmalar yaptı. Kadın dayanışmasının önemi vurgulanan program, şiddetsiz ve eşit bir geleceğe dair ortak kararlılığın güçlü ifadesiyle sona erdi.





