Mustafakemalpaşa’ya Altyapı Hamlesi: Bursa Büyükşehir

Mustafakemalpaşa’da içme suyu altyapısı güçlendiriliyor Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ aracılığıyla ilçede 58 kilometre içme suyu şebekesi, 6 yeni su deposu ve 7 kuyu hattı imalatını hayata geçirdi. Kuyu hatlarının devreye alınmasıyla Tatkavaklı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nden saatte 50 litre arıtılmış su şebekeye verilmeye başlandı.

Atıksu arıtma tesisi revizyonu tamamlandı Kapaklıoluk, Lalaşahin, Paşalar ve Yunusemre mahalleleri başta olmak üzere toplam 19 kilometre kanalizasyon hattı ile 7 kilometre yağmursuyu hattı imalatı tamamlandı. Kömürcükadı–Şapçı mahallelerinde 1 adet 1296 metreküp kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi revizyonu bitirildi. Ayrıca Yalıntaş, Fevzidede ve Tatkavaklı mahallelerinde terfi merkezi yapım çalışmaları sürüyor.

İlçe genelinde asfalt kaplama, yama, sathi kaplama ve parke taşı çalışmalarına devam edildi: 7000 ton asfalt kaplama, 9000 ton yama, 230 bin metrekare sathi kaplama ve 100 bin metrekare parke taşı imalatı gerçekleştirildi.

Altyapı çözümleri öncelikli hedef Çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yağmur suyu ve kanalizasyon ayrımının yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. Tatkavaklı’daki altyapı sorunlarının da kısa sürede çözüleceğini ifade eden Bozbey, “Mustafakemalpaşa’da artık altyapı sorunlarının konuşulmadığı bir dönem başlatmak istiyoruz” dedi. Mahalle muhtarları yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.




