Bursada Yılbaşı Öncesi Polis Uygulamasıyla Çok Sayıda Şüpheli Yakalandı

Yılbaşı Öncesi Denetimler

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan uygulamalar kapsamında, 4.891 kişi sorgulandı; 16 aranan şahıs yakalandı.

Yapılan aramalarda 17 adet ruhsatsız tabanca ve 155 adet fişek, 3 adet havalı tabanca, 8 gram kokain ve 78,1 gram uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı. Denetimler sırasında toplam 3.113 araç sorgulandı ve 1 araç trafikten men edildi.

27 araca toplam 146.615 TL idari para cezası uygulanırken, 1 sürücüye alkollü araç kullanmaktan adli işlem yapıldı.

Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde 50 iş yeri kontrol edildi. Kontrollerde 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edildi; 5 iş yerine çeşitli idari ihlallerden, 2 iş yerine ise kanuna muhalefetten idari ceza uygulandı.

28 şahsa toplam 258.916 TL ceza uygulandı. İş yeri sorumlusu hakkında kumarın oynanması için yer ve imkan sağlamak suçundan adli işlem yapıldı. Emniyet yetkilileri, yılbaşı öncesi asayiş ve kamu düzenini bozabilecek her türlü suça karşı denetimlerin artırılarak sürdürüleceğini vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu