Kocaeli’de Ağaçlar Kitap Açıyor, Şehir Edebiyatla Buluşuyor

Etkinlik Takvimi ve Öne Çıkan Başlıklar
KOCAELİ (İGFA) – 15. Kocaeli Kitap Fuarı, 04–12 Ekim tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Fuara 515 yayınevi, sahaf ve sivil toplum kuruluşu katılacak; toplamda 1050 söyleşi, panel ve imza programı planlanmıştır. Fuar, şehrin edebiyat ve kültür gündemine zenginlik katacak.
Ağaçlar Kitap Açıyor etkinliği, fuar öncesinde geleneksel olarak başladı. 3 Ekim Cuma sabahı İzmit Cumhuriyet Bulvarı ile Gebze Kent Meydanı’ndaki ağaçlar, yapraklar yerine kitaplarla süslenerek kitapseverlerle buluşacak. Saat 11.00’de ise Kocaeli Üniversitesi kampüsünde öğrenciler, dallardan kitap toplayarak bu anı ölümsüzleştirecek.
Dalından Kitap Heyecanı bu yıl da sürüyor. Öğrenciler ve vatandaşlar, kitapları dakikalar içinde ağaçlardan toplamanın heyecanını yaşayacak. Her bir kitap, meraklı ellerde yeni bir yolculuğa çıkacak. Bu gelenek, fuarın vazgeçilmez parçalarından biri olarak şehirde edebiyat ve bahar havasını taşıyacak.
Fuar İçeriği – 04–12 Ekim tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde fuar kapılarını açacak. 515 yayınevi, sahaflar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile geniş bir yelpaze sunulacak. Program kapsamında 1050 söyleşi, panel ve imza etkinliği planlandı. Geçen yıl yaklaşık 1 milyon 23 bin 514 kişiye ulaşan katılım rekorunu bu yıl da kırmayı hedefleyen fuar, bölge ve çevre illerden kitapseverleri aynı çatı altında buluşturacak.