Bursa İznik’te Atık Piller Tiyatro Biletine Dönüştü

Çevre için Sıfır Atık Projesi
İznik Belediyesi, sürdürülebilir bir gelecek için atık pil toplama çalışmasını artırıyor. Atık pillerini belediyenin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim eden vatandaşlara, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’ndaki etkinlik için ücretsiz bilet imkanı sunuluyor. İlk oyun olan Barış Adası, çocuklar için sahne alıyor ve vatandaşların ulaşımı belediye tarafından organize ediliyor.
Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Sıfır Atık Projesi’nin her alanda önemli olduğuna vurgu yaparak, atık pillerin tiyatro biletiyle değerlendirildiğini belirtti. Farkındalık çalışmaları kapsamında atık pillerin toplanması ve tiyatroya erişimin sağlanması hedefleniyor.

Bir pil, dört metreküp toprağı olumsuz etkileyebilir ve bu kapsamda kısa sürede toplanan atık piller sayesinde toprak kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bir hafta içinde toplanan 1.500 pil ile yaklaşık 6.000 metreküp toprak zararlı maddelerden arındırılmış oldu.
Proje, doğayı koruma ve çocukları sanatsal etkinliklerle buluşturma hedefleriyle sürdürülebilir bir toplum için örnek teşkil ediyor.




