Marmara’da En Güvenilir Belediye Başkanları: İlk 5 Kim?

İzmit Belediye Başkanı Hürriyet Güvenin Zirvede
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bağımsız araştırma şirketlerinin anketlerinde üst sıralarda yer almaya devam ediyor. En son ORC Araştırma Şirketi’nin Mart 2026 Yerel Yönetimler Güven Endeksi çalışmasına göre Hürriyet’in güven seviyesi %62,5 olarak ölçüldü. Bu tabloya göre Marmara Bölgesi’nde en yüksek güven oranını elde eden büyükşehir ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Güven sıralamasında dikkat çeken diğer başkanlar arasında Bursa’daki bazı ilçe belediye başkanları da bulunuyor. Ancak Bursa (İGFA) cümlesi içerdiği için metin dışında bırakılmıştır. Ayrıca İstanbul’dan Esenyurt ve Ataşehir belediye başkanlarının da %60’ın üzerinde güven oyu aldığı görülüyor.
İstatistiklere göre sıralama şu şekilde öne çıkıyor: Fatma Kaplan Hürriyet %62,5 ile en güvenilir belediye başkanı konumunda; İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu %61,5; Sakarya Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu %60,7; İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel %60,4 oy oranı ile takip ediyor.





