Tofaş U18 5-8. Klasman Maçıları Oynayacak

TOFAŞ U18, Youth BCL 2026 Grubunu İkincilikle Tamamladı
Bu yıl yedincisi düzenlenen Youth Basketball Champions League (Youth BCL) 2026’da TOFAŞ U18 Genç Takımı, D Grubu’ndaki ikinci maçında Alman temsilcisi Telekom Baskets Bonn ile karşılaştı. Bosna Hersek’in Laktasi şehrinde gerçekleştirilen organizasyonda ilk maçında Sırbistan temsilcisi Spartak Office Shoes’a 75-69 mağlup olan Bursa ekibi, ikinci maçında Bonn karşısından 75-70 galip ayrıldı.

Grubun ilk maçında Bonn’u 72-62 mağlup eden Bonn karşısında alınan 8 sayı farkı, TOFAŞ’ı grubun lideri yapmayı hedefledi. Ancak yeterli farkı koruyamayan taraf TOFAŞ oldu ve grup ikinciliğiyle sonuca ulaştı. Takımın 5-8 klasmanında devam edeceği süreçte mücadeleler sürecek.
Maçta öne çıkan oyuncular arasında Rıza Poyraz Paşaoğlu 30 sayı-12 ribaund-5 asist istatistikleriyle öne çıktı. Kerem Çorumlular 13 sayı, Alp Doruk Sancaklı ise 10 sayı kaydetti.
Gelecek karşılaşmada TOFAŞ U18, 10 Nisan Cuma günü Almanya temsilcisi EWE Baskets Oldenburg ile klasman ilk maçına çıkacak ve maçın Türkiye saatiyle 21.00’da başlaması planlandı. Karşılaşma resmi YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlanacak.
Turnuvanın yapısı gereğince 12 takım, dört grupta mücadele etti; grup liderleri yarı finale yükselirken, ikinci olanlar 5-8, üçüncü olanlar ise 9-12 klasmanında yer alacak. Final karşılaşması ise 12 Nisan Pazar günü oynanacak.



