Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nde Yeni Dönem

UTİB Genel Kurulu Özeti

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UTİB) Genel Sekreterlik binasında gerçekleştirilen genel kurulda sektöre öne çıkan firmaların temsilcileri bir araya geldi. Yönetim kurulunda Polyteks Tekstil, Güleser Tekstil, İlay Dış Ticaret ve diğer önde gelen şirketler yer aldı. Denetim Kurulu’nda ise Burkay Tekstil, Taşdelen Tekstil ve Mayfil Tekstil gibi firmalar bulunuyor.

UTİB Genel Kurulu Özeti

Pınar Taşdelen Engin toplantının açılışında sektördeki zorluklara rağmen kaydedilen olumlu gelişmelere dikkat çekti. 2025 yılı için toplam ihracat hedeflerini paylaşan Engin, UTİB’in bu dönemdeki performansını da değerlendirdi. Türkiye’nin 2025 yılında 26,2 milyar dolarlık toplam ihracat hedefine yöneldiğini belirterek, 2026 itibarıyla UTİB ihracatında kilogram başına ortalama 9,4 dolar değerine ulaşılacağını ifade etti. Engin, tasarım yarışmaları, ödül törenleri ve UR-Ge projeleri gibi faaliyetlerle Birliğin sektörün merkezi konumunu güçlendirmeye devam edeceğini belirtti.

UTİB Genel Kurulu Özeti

İhsan İpeker ise dönüşüm ve devamlılık kavramlarını vurgulayarak, geçmiş projelere yenilerini ekleyerek sektörün ihtiyaçlarına çözümler üreteceklerini söyledi. İpeker, dünya pazarında sürdürülebilir, dijital ve katma değerli üretimin öne çıktığını belirtti ve UTİB’in bu dönüşümün hem takipçisi hem de öncüsü olacağını kaydetti. Açılış konuşmalarının ardından geçmiş dönemde görev yapmış yönetim ve denetim kurulu üyelerine teşekkür plaketi sunuldu. UTİB Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar ise Genel Sekreterlik çalışanları adına çiçek takdim etti.

UTİB Genel Kurulu Özeti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu