Bursa’da CHP’li Yeşiltaş’a Atama Tepkisi

CHP Bursa İl Başkanı’nın açıklaması
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreterlik görevine Deniz Köken’in atanmasına sert tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Yeşiltaş, bu görevlendirmenin idari değil siyasi bir tercih olduğuna dikkat çekti. Yaşanan sürecin Mustafa Bozbey’in görevden alınmasıyla başladığını savunan Yeşiltaş, gelişmeleri yerel demokrasiyi zedeleyen bir tablo olarak değerlendirdi.

Yeşiltaş, atamanın kamu vicdanını yaraladığına vurgu yaptı ve söz konusu görevlendirmenin siyasal sadakat ilişkileriyle açıklanabileceğini ileri sürdü. Deniz Köken’in geçmiş siyasi kariyerine değinen Yeşiltaş, seçimlerde kaybeden bir ismin önemli bir bürokratik göreve getirilmesini eleştirdi ve “Sandıkta kaybedenlerin masa başında ödüllendirilmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
Atamanın liyakat ilkesini zedelediğini savunan Yeşiltaş, Bursa gibi stratejik öneme sahip bir şehirde bu tür kararların kamu vicdanını sarsacağını belirtti. Daha önce aynı göreve getirilen Ergül Halisçelik örneğini hatırlatan Yeşiltaş, o dönemdeki atamanın liyakat ve kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirildiğini savundu.




