Türkiye-Bulgaristan Özel Kuvvetler Eğitimini Başarıyla Tamamladı

ANKARA (İGFA) – Türkiye ile Bulgaristan arasında stratejik iş birliğini güçlendiren Özel Kuvvetler Eğitimi-2025, 15-24 Eylül 2025 tarihlerinde Ankara’da düzenlendi.

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ev sahipliğinde yürütülen etkinlikte her iki ülkenin özel kuvvetleri ortak eğitimlerle yeteneklerini pekiştirdi. Tatbikatta mağara ve tünel operasyonları, meskûn mahal muharebesi, yakın muharebe, sıhhiye ve sıhhiye simülasyonu, özel keşif harekâtı gibi eğitimler uygulandı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye ile Bulgaristan arasında stratejik iş birliğini güçlendiren Özel Kuvvetler Eğitimi-2025, 15-24 Eylül 2025 tarihlerinde Ankara’da düzenlendi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ortak operasyon kabiliyetlerini artıran bu eğitimlerin, ülkeler arasındaki güven ve iş birliğini güçlendirdiği ifade edildi. Ayrıca, özel kuvvetlerin modern tehditlere karşı hazırlıklarının test edildiği vurgulandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu